Containerterminal

BCTN uit Nijmegen en Vos transport uit Deventer realiseren samen een bargeterminal in de haven van Deventer.
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Sleutelpositie

De containeroverslag wordt naar verwachting in 2020 in gebruik genomen. De komst van de containerterminal versterkt de sleutelpositie van Deventer in het Trans-Europees hoofdnetwerk van spoor-, auto- en waterwegen (TEN-T). Deventer wordt opgenomen in het netwerk van BCTN en gaat frequente verbindingen onderhouden met Rotterdam en Antwerpen.

Duurzaam vervoer

Met de vestiging van de containerterminal geven BCTN, Vos Transport, samen met Port of Deventer en bedrijven uit de regio en de provincies Overijssel en Gelderland, een stevige impuls aan duurzaam vervoer via het water. De overslag is belangrijk voor bedrijven uit de Cleantech Regio in een straal van ongeveer 30 kilometer (de driehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen).

Investeringen

Schippers, ondernemers, bedrijvenparkmanagement en gemeente hebben een fors investeringsplan opgesteld voor de Port of Deventer. Naast de ontwikkeling van de containeroverslag staan verbeteringen in en rond de binnenhaven als betere verlichting en bewegwijzering, wifi en drinkwaterpunt centraal. Hiervoor is vanuit ondernemers belangstelling. De provincies Gelderland en Overijssel willen het transport over water verder stimuleren en juichen de ontwikkeling van de containerterminal toe.